Wat is wietolie

Definitie van wietolie


Wat is wietolie?

De definitie van wietolie: ‘Wietolie is een vorm van medicinale cannabis dat bestaat uit een mengsel van plantaardige olie (meestal olijfolie en/of hennepolie) en CBD (cannabidiol) of THC (tetrahydrocannabinol)’.

Wietolie kan helpen bij het tegengaan van de symptomen van een hele reeks aan kwalen en ziektebeelden.

Toelichting op definitie van wietolie

Feitelijk bestaan er verschillende vormen van wietolie, maar het belangrijkste onderscheid is op basis van de werkende stof in het wietolie-mengsel:

  • CBD-olie
  • THC-olie

THC-wietolie

Dit is de klassieke vorm van wietolie waarin de bekende THC (tetrahydrocannabinol) de werkende stof is. In tegenstelling tot CBD-olie is het bij wietolie op basis van THC wel mogelijk om high te worden, maar dit zal alleen gebeuren bij een onjuiste dosis. Om herhaling te voorkomen is het voldoende om de dosis wietolie iets te verlagen. Dit is vrij eenvoudig, want bij wietolie is de dosis zeer exact te bepalen.

Verder is de high van THC-olie in vergelijking met het roken van marihuana zeer licht. Wanneer het een keer gebeurt, dan is het gewoon een kwestie van rustig uitzitten en voortaan iets minder druppels wietolie nemen.

Medische werking van wietolie

Wietolie kent een brede toepassing bij de behandeling van verschillende aandoeningen, bijv. artrose, reuma, angstaanvallen, epilepsie, psoriasis, COPD, depressie, Ziekte van Crohn, ADHD, Ziekte van Parkinson en slapeloosheid.

Wietolie helpt vooral tegen de bestrijding van veel symptomen die samenhangen met de genoemde medische aandoeningen. Wietolie kan geen ziekten genezen en is daarom ook geen vervanging van medicijnen die dat wel kunnen.

Wat wietolie wel doet, is de kwaliteit van het leven van talloze patiënten verbeteren door het onderdrukken of bestrijden van ziektesymptomen die een normaal leven bemoeilijken.

Toediening wietolie

Het innemen van wietolie gebeurt meestal oraal door middel van enkele druppels onder de tong te laten vallen of door enkele druppels op een theelepel te doen en dat in te nemen. Uitzondering zijn maagaandoeningen waarbij capsules de voorkeur verdienen (zie ook Wietolie tegen Crohn) en huidaandoeningen waarbij medicinale wietzalf van hulp kan zijn (zie ook Wietolie tegen psoriasis).

De juiste dosis is deels een kwestie van anderen nadoen die voor dezelfde aandoening wietolie gebruiken en deels een kwestie van uitproberen

(Bron:wietolie.nl).

X